Nuttige websites

De Woningraat
De woningcorporatie van Oudewater, Benschop en Lopik.

Welke rechten hebben huurdersorganisaties
Huurdersorganisaties en bewonerscommissies hebben informatierecht, overlegrecht, adviesrecht en agenderingsrecht.

Huurcommissie
Bent u het niet eens met uw verhuurder of huurder over de huurprijs of het onderhoud van de woning? Of over de servicekosten of kosten voor nutsvoorzieningen? En komt u er samen niet uit? Dan kunt u mogelijk de Huurcommissie inschakelen om een uitspraak te doen over uw probleem.

Verklein de kans op brand
Niemand verwacht dat in je eigen huis brand kan ontstaan. Toch gebeurt dat ieder jaar bij ruim 100.00 woningen. Op deze website leest u hoe u brand kunt voorkomen, brand kunt melden en blussen en info over veilig vluchten.

Wetgeving
Onze speciale pagina over de Woningwet, de Overlegwet en de Wet op de huurtoestag.

Zorgeloos huren
Een website van KWH, het Kwaliteitscentrum voor woningcorporaties, over wat je als huurder op het gebied van dienstverlening van een woningcorporatie mag verwachten. Zeker als deze het keurmerk KWH-Huurlabel heeft. Ontdek hier of jouw woningcorporatie het keurmerk heeft en hoe jouw woningcorporatie scoort op de diverse onderdelen van de dienstverlening, ook in vergelijking tot andere woningcorporaties. Ontevreden? Lees dan hier wat je met je klacht kunt doen.
Doe ook eens de zorgeloos huren test of ga naar geef je mening over de kwaliteit van de dienstverlening van woningcorporaties.